Lappo.fi

Oluen valmistusohjeet ja vinkit

Täältä löydät ohjeita ja vinkkejä oluen valmistukseen niin uutteista kuin maltaista.

Vaahtokukka - mistä se muodostuu?

Lyhyesti oluen vaahdon muodostuksesta

Vesi - Neljäs elementti

Lyhyesti veden muokkaamisesta ja siihen käytetyistä menetelmistä

Happi - rooli käymisessä

Katsaus hapen rooliin, hyötyihin ja haittoihin kotivalmistuksessa, sekä perustason hapenhallintaan.

Humala - mitä sen ominaisuudet oikeastaan ovat?

Katsaus keskeisiin humalakäsitteisiin

Maltaat - tyypit ja ominaisuudet

Lyhyesti eri mallastyypeistä ja niiden ominaisuuksista

Virhemaut

Lyhyt johdanto yleisimpiin oluen virhemakuihin, niiden ennaltaehkäisyyn ja torjuntaan.

Lyhyesti hiivastartereista

Hiiva startereiden valmistuksen ja käytön perusteista

Oluen valmistus olutuutteista

Ohjeita, vinkkejä ja neuvoja olutuutteiden valmistukseen. Osa ohjeista on tehty tietyille uutemerkeille, ohjeet ovat kuitenkin yleispäteviä ja käyvät myös muun merkkisten uutteiden valmistamiseen. Muista vain tarkastaa määrät ja lämpötilat oman uutepurkkisi ohjeista.

Oluen valmistus maltaista

Ohjeita, vinkkejä ja neuvoja oluen valmistamiseen maltaista mäskäämällä.

Ostoskorisi on tyhjä