Lappo.fi

"Apamiespoika" American Pale Ale

Apamiespoika

American Pale Ale


Raaka-aineet

Maltaat:
2,5 kg Viking Malt - Pale Ale Malt (89.29%)
0,3 kg Viking Malt - Red Ale Malt (10.71%)
Yhteensä 2,8 kg mallasta

Humalat:
40.0 g Pekko - pelletti - (15.4% Alpha)

Hiiva:
10 g US West Coast (Mangrove Jack's)

Valmistus:

Tutustu ennen ensimmäistä mäskäystäsi yleisiin oluen valmistusohjeisiin esimerkiksi täältä. Muista, että ohjeita tulee aina soveltaa tyylinmukaisesti.

  1. Lämmitä mäskäysvesi 67°C.
  2. Lisää rouhitut maltaat mäskäysveteen, mäskää 60 minuuttia
  3. Ulosmäskäys: lämmitä mäskäysvesi hetkeksi 77°C, huuhtele ja siirrä vierre keittoastiaan
  4. Kuumenna vierre kiehuvaksi - vierteen keittoaika on 66 minuuttia
  5. Lisää humalaa keiton aikana seuraavasti: 
    1. 10 g Pekko kun keittoa jäljellä 30 min
    2. 10 g Pekko kun keittoa jäljellä 15 min
    3. 10 g Pekko kun keittoa jäljellä 5 min
    4. 10 g Pekko kun keittoa jäljellä 1 min
  6. Jäähdytä kiehunut vierre 70 minuutin jälkeen, siirrä vierre käymisastiaan
  7. Lisää 10 grammaa US West Coast -hiivaa jäähtyneeseen vierteeseen
  8. Käytä olut 18°C lämpötilassa


Reseptin omainaisluvut pähkinänkuoressa:

Huomaa, että oman eräsi ominaisuudet voivat poiketa käytettyjen välineiden ja raaka-aine -erien takia.

----------------

Eräkoko (L):           13.5
Maltaat (kg):         2.800
Humalat (g):           40.00
Ominaispaino ennen käymistä (OG):    1.052  (°P): 12.9
Ominaispaino käymisen päätyttyä (FG):       1.011  (°P): 2.8
Alkoholipitoisuus (ABV):           5.31 %
Väri (SRM):             6.3   (EBC): 12.4
Katkeruus (IBU):         41.3   (Tinseth)
Mäskäystehokkuus (%):           83
Keittoaika (min):         66

Ostoskorisi on tyhjä