Lappo.fi

Julkaistu 22.5.2018

Toukokuun raparperinen uutiskirje

Tässä uutiskirjeessä asiaa raparperista, humalasta ja uutuustuotteistamme. Olemme saaneet valikoimaamme pieniä määriä Etelä-Afrikkalaista humalaa. Nyt on siis oiva tilaisuus kokeilla jotain uutta ja eksoottista oluessasi. Lisäksi alekampanjamme vanhan sadon humalista jatkuu edelleen. Valikoimaa on lisätty matkan varrella, tutustu siis tarjouksiin. Ja sokeritta pohjalla ohjeita raikkaisiin raparperijuomiin satokauden kunniaksi.

Toukokuun helteinen tervehdys kotipanijoille Lapolta!

Tässä uutiskirjeessä asiaa raparperista, humalasta ja uutuustuotteistamme.

Humalauutuuksia Etelä-Afrikasta

Olemme saaneet valikoimaamme pieniä määriä Etelä-Afrikkalaista sadon 2017 humalaa. 100 gramman paketeissa on tarjolla 4 eri lajiketta, ja otamme myös lisää valikoimmaamme kysynnynnän mukaan. Tutustu valikoimaan kaupassamme.

Humalakampanja käynnissä

Vanhan satokauden humalakampanjamme jatkuu. Valikoimaakin on startin jälkeen päivitetty, joten kannattaa käydä tutustumassa uudestaan. Valikoima löytyy kauppamme poistokori-osastolta.

Raparperi - juomaan kuin juomaan

Sitten itse asiaan, tuohon isoäitiemme puutarhojen kesyttämättömään satoviidakkoon, raparperiin. Raparperin kausi on yllämme nopeammin kuin soteuudistus, joten on aika ottaa raparperijuomat haltuun. Raikkaan hapan raparperi on kesän ensimmäisiä satokasveja ja soveltuu erinomaisesti raaka-aineeksi olueeseen, viiniin tai sellaisenaan mehuksi.

Oluessa

Raparperi on hapan ja aromaattinen raaka-aine, joka sisällä juuri lainkaan hiilihydraatteja ja siten ei juurikaan vaikuta käymiseen. Se soveltuu lisätäväksi olueeseen joko puristettuna mehuna tai paloina kuivahumaloinnin osana. Tyyli on vapaa ja kokeilu kannattaa. Huomaathan, että raparperin lehdet sisältävät myrkyllistä oksaaliahappoa, joten raparperista käytetään vain lehtiruoti. Oksaalihapon neutralisointiin voidaan käyttää viiniliitua.

Kokeile vaikkapa näitä:

1. Purista raparpereistasi raakamehua ja lisää se joko vierteeseen ennen käymistä tai käymisen käynnistyttyä.

2. Pilko raparperit paloiksi ja lisää ne humalapussissa olueeseen kuivahumalan tapaan. Kontaminaatioriskiä voi vähentää tiskaamalla varret ensin vaikkapa StarSanilla.

3. Lisää palat keittoon kuivahumaloinnin sijaan.

Reseptejä:

Maistuvia reseptejä raparperin käyttöön löydät sivuiltamme oluelle, mehulle ja viinille.

Raparperisin terveisin, 

Juomatarviketukku Lappo.

Ostoskorisi on tyhjä